Vloerverwarmingsystemen

Vloerverwarmingsystemen

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van vloerverwarming. Juffer’s vertelt u hier graag meer over.

Werking

Er zijn twee manieren om vloerverwarming toe te passen: door verwarming middels elektriciteit en door verwarming middels water. Verwarming middels elektriciteit wordt doorgaans alleen toegepast bij plaatselijke vloerverwarming, dus wanneer u bijvoorbeeld alleen vloerverwarming in de badkamer zou hebben. Op deze pagina kunt u hier meer over lezen. 

Verwarming middels water wordt toegepast wanneer de vloerverwarming als hoofdverwarming dient, en dus in staat is om uw hele huis van warmte te voorzien. Bij deze methode worden kunststof leidingen worden onder de vloer gelegd. Deze leidingen worden verbonden met het waternetwerk door deze aan te sluiten op een verdeelunit. Dit is de regelaar van het systeem, en is uitgerust met een pomp die het mogelijk maakt om het water door de leidingen te pompen, alsmede een thermostaatkraan die ervoor zorgt dat er geen water van een te hoge temperatuur door de leidingen kan stromen. 

De voordelen

Vloerverwarming is in staat om een ruimte gelijkmatig te verwarmen door met een groter verwarmbaar vloeroppervlak te werken waardoor het mogelijk is een constante temperatuur te realiseren. Vergeleken met een doorsnee radiator, die met een veel hogere temperatuur moet werken om een ruimte te kunnen verwarmen, is dit veel aangenamer. Wanneer u vloerverwarming laat plaatsen heeft u geen zichtbare verwarmingselementen meer nodig. Dit is niet alleen mooier, maar bespaard ook ruimte. Ook biedt vloerverwarming uitkomst voor mensen die last hebben van allergieën. Het systeem reduceert de kans op huisstofmijt, geeft minder stofcirculatie en een betere luchtvochtigheid. Als bovenstaand u nog niet overtuigd heeft, dan moet u ook weten dat vloerverwarming een aanzienlijke besparing op de energiekosten kan opleveren.

Wij zijn gevestigd in Elspeet maar werkzaam op de hele Veluwe zoals Uddel, Apeldoorn, Garderen, Ermelo en Putten.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de voordelen van vloerverwarming? Of wilt u graag de besparingsmogelijkheden inzichtelijk krijgen? Neemt u dan contact op met Juffer's tegels en sanitair te Elspeet!

Snel informatie of een offerte aanvragen

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Di t/m Do
08:30 - 12:00
13:00 - 17:00
Vrijdag
08:30 - 12:00
13:00 - 16:30
Zaterdag
08:30 - 12:00
Showroom uitsluitend op afspraak geopend.
© Juffer's Tegels en Sanitair 2024 - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl